Изложба живопис „Тихото гнездо на вечността“ - 16-31 май

poster Тихото гнездо на вечността 2023 сОт 16 до 31 май в галерия "Тихото гнездо" Теодора Тодорова – Tegeti представя повече от 15 живописни платна, малка пластика и новата си стихосбирка „Картини разказващи в рими“.

За пореден път вълнуващите й стиховете успяват да докоснат читателя до магията на изкуството, да го потопят в сюрреалистичен разказ в рими, да доразкажат скритите мисли и чувства на вече изрисуваните от авторката живописни платна, които завладяват с енергията и вдъхновението, които авторката черпи от Природата и Любовта. Използва сюрреализма, като средство за постигане на художествен ефект, начин на въздействие и предаване на настроения към публиката, кара хората да изживяват своите мечти, през нейните. Изкуството й привлича с изискана покана да се тръгне към нещо непознато, да се открият пътища и посоки, да се срещнат миналото и настоящето в непринуден момент, защото там сред загадката на мисълта, видимото се подчинява на други закони. Нека да гледаме с отворени души!

Теодора Тодорова е креативен участник в проекта Изложба – живопис „Тихото гнездо на вечността“, творец изпълнен с нестихваща енергия и свежи идеи, която твори така, че след нея да има вдъхновение- родена живописец, художник по душа и призвание, подвизаваща се в полето на фигуративната живопис и сюрреализма със собствен почерк, там където идея и форма раждат магията на образа.

Участвала в множество изложби, редица реализирани проекти и картини в страната и чужбина.

Вернисаж: 16 май от 18 часа

Изложбата може да бъде разгледана всеки ден от 8 до 20 ч.