Мюзикъл "Коса" - 22 юли, 21ч.

„КОСА” - Американският племенен любовен рок мюзикъл
Либрето и стихове
ДЖЕРЪМ РАГНИ и ДЖЕЙМС РАДО
Музика ГАЛТ МАКДЪРМOТ
Продуциран на Бродуей от МАЙКЪЛ БЪТЛЪР

Превод и режисура БОРИС ПАНКИН
Диригент СТРАЦИМИР ПАВЛОВ
Хореография АНАСТАСИЯ НЕДЕЛЧЕВА
Ас. хореограф ГЕРГАНА КАРАИВАНОВА
Сценография ИВАН ТОКАДЖИЕВ
Костюми ПЕТЪР МИТЕВ
Мултимедия КОНСТАНТИН ГАРНИЗОВ, ИРИНА РАДОВАНОВА, КАЛОЯН БОЖИЛОВ
Художник осветление ЛАЛЬО ХРИСТОВ

Гост-солисти, солисти, оркестър и балет на Държавна опера Варна.

Мюзикълът “HAIR”/“КОСА”, създаден през 1967 г. от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо и композитора Галт Мак Дърмот, е сред 10-те най-успешни мюзикъли за всички времена със своите 1742 представления на Бродуей и стотици постановки по целия свят в продължение на 54 години.
“HAIR” е и първият мюзикъл, композиран изцяло в стила на рок музиката, като дава началото на нова тенденция в световния мюзикъл. Животът на мюзикъла започва на Оф Бродуей, в Пъблик Тиътър на Джоузеф Пап. Година по-късно продуцентът Майкъл Бътлър го пренася на Бродуей. За времето си той е див експеримент, който шокира и омагьосва зрителите, вбесява политиците и бива забранен в два щата. Знаменитият филм на Милош Форман прави съпричастни към магията на “HAIR” десетки милиони хора от всички континенти. Той запленява света с рок звученето си, вълнуващото усещане за свобода и вихрещия се бунт срещу статуквото. Днес “HAIR” е символ на това страстно време и духа на това уникално поколение. Шест от песните на мюзикъла са в Топ 100 на «Билборд» за най-велилите хитове на 20-ти век.
Освен удивително забавление, този мюзикъл отразява сблъсъка на младите с възрастните, секса, любовта, наркотиците, расизма, войната, пресъздадени с талант, остроумие, дълбочина и емоция по начин, който няма прецедент във времето.

Hair

Билети можете да закупите от каса "Воденицата" и през онлайн мрежата на EVENTIM: https://www.eventim.bg/bg/
За повече информация: 089 988 3478