Изложба акварел и живопис на Милена Костуркова и Огнян Кузманов

 Milena i OgnyanИзложба акварел и живопис на авторите Милена Костуркова и Огнян Кузманов може да разгледате от 1-ви до 14-ти септември в галерия Тихото гнездо на ДКИ "Двореца".
Милена Костуркова е родена в град Пловдив. Живее и учи в град Първомай. От дете рисува и още тогава разбира, че това е нейният път. Чрез своите творби тя изразява същността си и предава чувствата си на публиката, което я зарежда и я прави щастлива.

Нейни картини има в галерии в Плевен, Пловдив и Варна, както и в много домове в България и чужбина. Участва в общи ескпозиции в страната, а през март месец 2020 г Сдружение „Духът на Плевен“ я представи цялостно като творец за пръв път – под формата на виртуален вернисаж. Всяка година от последните шест, през летния сезон, художничката твори в Париж, който има специално място в сърцето й. Във френската столица рисува предимно акварели, които са много търсени и харесвани от разнородна международна публика, но заради създалата се ситуация с коронавируса това лято тя остана в България.

Красиви пейзажи и натюрморти на Милена Костуркова бяха част от артистичната атмосфера по време на представянето на новата книга на поетесата Весела Димова „Когато въздухът е лунен“, което се състоя на 10 януари 2020 г. в Плевен и беше организира от Сдружение „Духът на Плевен“.

Поредната изява на художничката беше с маслени картини в общата изложба „Дух и материя“, която постави финал на пленера „Пространство и време“, организиран от плевенския художник Огнян Кузманов в Архитектурно-парковия комплекс „Двореца“ в град Балчик от 22 до 28 юни 2020 г.