Концерт за флейта, пиано, контрабас и кларинет - 12 юли 2020

На 12.07.2020 г. от 20 ч. в Каменна зала семейство Пивоварчик ще изнесат концерт съвместно с Биляна Енева. Мероприятието е втората инициатива, която ще се проведе в рамките на Седмица на чешката култура в КЦ "Двореца" - Балчик (6-12 юли 2020 г.).
Иржи Пивоварчик свири на кларинет още в средното музикално училище в град Кромнержич, а след това продължава своето образование в Музикалната академия в Прага, която успешно завършва през 1995 г. За кратко време е бил член на моравската филхармония в Оломоyc. Сега е член на групата "Ensemble flair" в Остава.
Маркета Пивоварчикова е започнала да свири на флейта още в ранна детска възраст След завършването на средното музикално училище със специалност флейта, следва в университета в Острава специалност музикална педагогика. През 1997 г. печели първа награда на музикален конкурс с флейта. Преди да стане учител по флейта е солистка в Чехия и Германия.
Варбора Пивоварчикова свири на пиано /клавир/ от седем годишна възраст. В момента е на 15 години и учи в гимназията на град Валашке Мезиржичи.
Биляна Енева завършва специалност пиано в СМУ "Добри Христов" гр. Варна. Продължава образованието си в ДМА "Панчо Владигеров" гр. София. Завършва майсторски клас по пиано и корепетиция в Музикалната академия в София. Солист е във Варненската филхармония и оркестъра на ДМА "Панчо Владигеров".

концерт ПивоварчикВ програмата ще чуете:
Franz Xaver Mozaft – Rondo e-moll for flute and piano
W.A. Mozart – Concert for clarinet and piano / 1. Allegro, 2. Adagio
Camille Saint – Saens – Adagio for double bass and piano
Gabriel Faure – Two peaces fror flute, clarinet and piano
Gabriel Faure – Apres un reve (“After a dream”) for double bass and piano
Claude Bolling – Baroque and blue
Matthias Petzold – Two duets for flute and clarinet

Входът за концерта е свободен.