Онлайн изложба "Погледа на твореца"

Дори в условията на извънредно положение Двореца – Балчик предоставя достъп до изкуство. Онлайн изложбата “Погледа на твореца”, включваща четиринадесет живописни платна, може да утоли жаждата на всеки, който иска да се докосне до пролетната красота на Двореца.

Четирима български художници (Дарина Янева, Силви Басева, Николай Русев и Тереза Зиковска) и пет чуждестранни (Азат Галимов, Анн Дюдильо, Йон Дръгичи, Лидия-Мина Шаровик, Луиза Кала) пресъздават едно от най-красивите кътчета на родината ни - извор на вдъхновение, сюжети, линии и багри, в своите платна. Картините, изпълнени в традиционна живописна техника изобразяват преживяванията на творците сред спокойствието на морето и пейзажа с архитектурните ценности на Двореца, насладата от силуета на Тихото гнездо, потънало в зеленина с минаре пробиващо простора, мостът при водопада, изящната колонада на римската баня, каменни тераси "пълзящи" нагоре.

В картините са претворени съчетанието на история и магията на природата, които превръщат това романтично място във вечното вдъхновение за творците.

Вижте ги през погледа на твореца!

d 9

Йон Дръгичи

"Кралският Дворец"

d 1

Лидия-Мина Шаровик

"Мостът на въздишките"

d 10

Дарина Янева

"Към морето"

d 11

Силви Басева

"Отражение"

d 12

Силви Басева

"Настроение"

d 13

Николай Русев

"Градина"

d 14

Силви Басева

"Светлини и сенки"

d 2

Тереза Зиковска

"Римска Баня"

d 3

Ан Дюдильо

"Градина"

d 4

Силви Басева

"Градините"

d 7

Дарина Янева

"Цветя"

d 6

Дарина Янева

"Пролетно ухание"

d 5

Азат Галимов

"Разходка в парка на Двореца"

d 8

Луиза Кала

"Очакване"